2009. április 15., szerda

Irodabútor és irodaszék

Már régóta felfigyeltem rá, hogy az irodabútorok, irodaszékek és úgy általában az irodaberendezés piac a világ szinte valamennyi országában egy pezsgő, érdeklődőkkel és vásárlókkal szépen ellátott terület. Sőt mi több a nagyfokú érdeklődés általában fizetőképes keresletet is jelent, hiszen a cégek és vállalkozások szívesen költenek arra, hogy saját irodájuk minél szebb, korszerűbb legyen, hogy az ügyfelek kellemes érzésekkel lépjenek be és nem utolsó sorban az ott dolgozó munkatársak alaphangulatát is befolyásolja az iroda képe.

Ezzel az oldallal az a célom, hogy a keresletet a megfelelő helyre irányítsam. Ehhez igénybe fogok venni különféle hirdetési rendszereket, de magam is szívesen böngészem majd a kínálatot és egy-egy kiemelkedő ajánlat kiemelt helyet kap itt is.

Irodabútort az ember úgy vásárol, hogy kiválasztja a stílust, megnézi a piac kínálatát és ha talál megfelelőt, akkor az egészet megrendeli egy adott cégtől, beszállítótól. Fontos ugyanis, hogy az iroda egységes képet mutasson, nem célszerű több helyről beszerzett, többféle irodabútort elhelyezni a helyiségekben. Annak kicsit olyan kivetülése lesz az ügyfelek fejében, hogy magában a cégben is ugyanolyan káosz uralkodik, mint az iroda berendezése terén, tehát nem szerencsés...

Van az irodabútoroknak egy kis különálló részterülete, amely önmagában is keresett és népszerű. Ez az irodaszékek világa. A szék talán a legfontosabb bútordarab egy irodában, hiszen a munkatársak abban ülve töltik munkaidejük nagy részét és nagyon nem mindegy, hogy milyen a komfortérzete, minősége egy-egy ilyen széknek. Irodaszék persze többféle akad, van tárgyalószék, forgószék, főnöki szék, stb... mind nagyon fontos elem egy-egy irodában.

Az irodabútor piac külön kis szelete a használt irodabútorok piaca. Szerencsére bizonyos cégek a kelleténél gyakrabban cserélik az irodabútoraikat, ami jó lehetőség kevésbé tőkeerős cégeknek arra, hogy olcsón jó minőségű használt bútorokkal szereljék fel az irodájukat. Azért ez nem annyira jellemző, inkább az újonnan vásárlás dívik.

Sok a gyártó a piacon, úgyhogy a következő bejegyzésemben el is kezdem szemlézni ezeket. Köszönöm, ha olvassa irodabútor és irodaszék blogomat. Amennyiben kérdése van az oldalon megjelenő tartalommal kapcsolatban vagy hozzáfűznivalója van némelyik írásomhoz, a xeem pont ab02 kukac gmail pont com email címen elér vagy fűzhet megjegyzést bármelyik bejegyzésemhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése