2009. május 10., vasárnap

Gyarapodik a kínálat a használt irodabútor piacon

A vevők egyelőre kivárnak

A gazdasági válság hatására egyes vállalkozások megszűnnek, mások karcsúsítanak például a kis forgalmú vagy nem gazdaságosan fenntartott irodák eladásával vagy a bérlet felmondásával. A jelenség miatt sok a megszűnő iroda és ezeknek az irodáknak a berendezése végül a használt irodabútorok piacán köt ki, egyre növelve ezzel a kínálatot. Növeli a használt butorok mennyiségét a különböző nagyvállalatok azon törekvése is, hogy irodáikat összevonják.

Ugyanakkor a vevői oldal még kivár a jelek szerint; talán még némi árcsökkenést várnak. Amikor már a használt irodabútorok hegyekben fognak állni a kereskedőknél, ez az árcsökkenés valószínüleg be is fog következni. A kereskedők most még irodabútor bérlési lehetőséggel próbálnak úrrá lenni a helyzeten bízván abban, hogy a kedvező konstrukciók, a viszonylag kicsi és kiszámítható költségek aktivitásra bírják a vásárlókat. Meglepő módon itthon a használt bútorok most még nem annyira népszerűek, mint például az USA-ban. Elsősorban a kicsi, néhány fős vállalkozások szeretik a használt piacról beszerezni a bútoraikat, vásárlásaik értéke 300 és 500 ezer forint között mozog.

Interneten keresgélve a BÁV Centrum Kft. tűnik a legismertebbnek a használt bútorok piacán. Velük később egy külön cikkben is foglalkozom majd.
Hasznos lehet még böngészgetni a lap.hu család ide vonatkozó tematikus oldalát, a hasznaltbutor lapot.
Ezen kívül néhány kisebb cég található még, akik nem sokat törődnek az internetes megjelenéssel.

Kereséshez javaslom a Google keresőjét és a megfelelő, releváns kulcsszavak használatát. Olyan kulcsszavakkal is lehet próbálkozni, mint a www irodabutor hu bár ez nem kimondottan használt bútorokkal kapcsolatos találatokat fog adni, viszont rengeteg irodabútorral kapcsolatos oldalt illetve ennek mintájára lehet próbálkozni a www hasznaltirodabutor hu -val amennyiben kimondottan használt irodabútorokat keres.

A további cikkekben tervezem, hogy bemutatok néhány olyan bútor boltot, bútorüzletet, ahol jó minőségű, olcsó használt bútorokat is be lehet szerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése